Vítáme Vás na našem blogu, který je o všem možném i nemožném a který se snad časem rozroste!!=)

Gorily

30. září 2006 v 15:22 | Lucy |  Zvířata
Největší savec z čeledi lidoopů, až 2 m vysoký, o hmotnosti až 275 kg. Žije v menších rodinných skupinách v pralesích střední a západní Afriky v nížinách a horách. Živí se výlučně rostlinnou potravou. Samice rodí po osmi a půl měsících březosti jediné mládě, které dospívá ve věku 8-10 let. V zajetí se gorila dožívá věku přes 30 let. Neustálým zmenšováním vhodných biotopů je gorila vážně ohrožena vyhubením. Je proto chráněna.
Zdroj: některé obrázky: www.zoopraha.cz
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 daša daša | E-mail | 9. února 2008 v 20:12 | Reagovat

krásný podobenky

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama